Türkiye’nin ‘Koreli’si dünyaya açılıyor! Türkiye’nin ‘Koreli’si dünyaya açılıyor!

Dolar, Suudi Arabistan'daki saldırının ardından petrol fiyatlarının yükselişinden etkilendi. Dolar/TL'deki hareketlilik bugün de etkisini sürdürdü. Dolar bugün kaç TL? Dolar ne kadar oldu? gibi sorulara cevap arayan ekonomistler, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı ve piyasalardaki gelişmelerin takip edileceğini belirtti. Peki, 17 Eylül Salı günü dolar bugün kaç TL?

Geçen haftalarda gerileyen dolar petrolün etkisiyle yükselişe geçti

Dolar/TL, bugün sabah saatlerinde 5.73 seviyesinde işlem görmeye başladı. Petrolde Körfez Savaşı'ndan beri ilk defa böyle sert bir yükseliş yaşandığına dikkat çeken ekonomistler, petrol fiyatlarındaki hareketin doları etkileyeceğini öngörmüştü. Küresel düşük faiz beklentilerindeki kuvvetlenme ve ticaret savaşlarıyla ilgili olumlu beklentiler, dolar/TL'de 5.65'lere kadar gerilemeye sebep olmuştu. 

Petroldeki 10 dolarlık artış enerji faturasını 4 milyar dolar arttırıyor

ABD'nin saldırıdan İran'ı sorumlu tutması, İran ve ABD arasında bir gerilim yaşanacağını düşündürdü. Piyasaların iki ülke arasındaki görüşme ve gelişmeleri takip edeceği öğrenildi. Petrol üretiminin normale dönmesiyle de dolarda düşüş yaşanması bekleniyor. Petroldeki her 10 dolarlık artışın Türkiye'deki enerji faturasını 4 milyar dolar arttırdığı öğrenildi.

Euro ne kadar?

Euro/TL bugün güne 6.32 seviyesinde başladı. Dün yükselişe geçerek kapanışta 6.31 seviyesine ulaşan euro, Salı gününe yumuşak bir yükselişle başladı.