Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Hangi memur ne kadar zam alacak? Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Hangi memur ne kadar zam alacak?

Merkez Bankası'nın dün zorunlu karşılık oranlarını tüm vadelerde 200 baz puan artırmasıyla birlikte 6 lira 4 kuruş seviyelerine kadar inen dolar, yönünü tekrar yukarı çevirdi. Türkiye ekonomisine ilişkin risklerin ve İstanbul seçimine dair belirsizliğin sürmesi üzerine dolar sabah saatlerinde tekrar 6 lira 8 kuruşa kadar çıktı. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Mayıs ayına dair Ekonomik Güven Endeksi verilerinin de 2019 yılının en düşük seviyesine işaret etmesi dolarda yaşanan değer artışında önemli bir rol oynadı. 

ABD VERİLERİ İZLENECEK
Bugün saat 16.00'da açıklanacak Mart ayına dair ABD Konut fiyat Endeksi ve saat 17.00'da açıklanacak Mayıs ayına dair Tüketici Güveni verilerini de doların gün içindeki seyri konusunda belirleyici olacak. 

DOLARDA TEKNİK SEVİYELER
Dolarda teknik seviyeler ise aşağıda 6 lira 3 kuruş, yukarıda 6 lira 9 kuruş şeklinde. 6 lira 9 kuruş seviyesinin kırılması halinde ise 6 lira 13 kuruş ve 6 lira 19 kuruş seviyeleri direnç olarak göze çarpıyor.