Bir sokak röportajında, seçimlere ilişkin konuşan AK Partili bir seçmen, “Sonuna kadar Reis…. Şu an biz doktor dövüyoruz. O rahatlık, daha bunun ötesi mötesi yok” demişti. 

Bu sözlere ilişkin İstanbul Diş Hekimleri Odası Avukatı Gürsan Atar, gerekli soruşturmanın yapılması için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Avukat Atar, suç duyurusunda, kişinin “suç işlemeye tahrik”, “suçu ve suçluyu övme” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Suç duyurusuna Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararı verdi. 

Kısa Dalga’dan Esra Tokat’ın haberine göre savcılık, bu ifadeleri kullanan yurttaşın kimliğini araştırmadığını iddia etti. Savcılık makamı, bu sözlerin suç oluşturmadığını “talihsiz bir açıklamadan ibaret olduğunu” vurguladı.

Takipsizlik kararına itiraz edildi
Konuya ilişkin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Suç işlemeye tahrik suçu yönünden şikayete konu ifadelerin suç işlemek için alenen tahrik niteliğinde olmadığı, meçhul şahsın sağlık çalışanlarına yönelik toplumu şiddet içerikli eylemlerde bulunmaya davet etmediği, kendince doktorları beğenmemin, doktorları dövebilmenin sözde özgürlük olduğunu düşündüğü düşünce açıklamasından ibaret eylemlerinin suç işlemeye alenen tahrik niteliğinde değerlendirilemeyeceği anlaşılmıştır” denildi. Avukat Gürsan Atar, savcılığın kararını Samsun Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz edeceklerini belirtti.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Doktor Dövmekle Övünen AK Partili Seçmene Takipsizlik Kararı