GÜNDEM

Diyarbakır'da çocuklarını PKK'dan geri isteyen ailelerin sayısı artıyor

Hacire Akar'ın, PKK tarafından kandırılıp kaçırılan oğluna kavuşmasının ardından bu kez Diyarbakır'da dört aile daha, çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia ederek, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı.

Diyarbakır'da HDP il binası önünde eylem yapan ailelerin sayısı artıyor. PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen çocukların aileleri, evlatlarına kavuşmak ve tepki göstermek için HDP binası önünde bir araya geliyor.

Aile olarak 1 haftadır oturma eylemindeler

30 Ağustos'ta, PKK tarafından kaçırılan çocuk Süleyman Çetinkaya'nın ailesinin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi, diğer ailelere de cesaret verdi. Anne Fevziye Çetinkaya, 17 yaşındaki oğlunun HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ederek, İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurmuştu.

Eyleme katılan ailelerin sayısı artıyor

Çetinkaya, beraberinde eşi Şahap ve 4 çocuğu ile geldiği merkez Bağlar ilçesindeki HDP binası önünde yaklaşık 1 haftadır oturma eylemini sürdürüyor.

Çetinkaya ailesiyle birlikte 3 aile daha HDP binası önündeki eylemini sürdürüyor. Son olarak, oğlunu geri isteyen Remziye Akkoyun da eyleme dahil.

Hacire Akar'ın cesareti örnek oldu

Diyarbakır'da anne Hacire Akar, HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos'ta HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos'ta oğluna kavuşmuş, çocukları dağa kaçırılan diğer annelere de örnek olmuştu.