Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon'da, ’14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende’ isimli mitinge katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasına Maçka’da PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Astsubay Ferhat Gedik ve Eren Bülbül’ü anarak başladı.
14 Mayıs günü tüm dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olacağını kaydeden Bahçeli, konuşmasında Erzurum’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yapılan taşlı saldırıya da değindi. Bahçeli "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın meydan meydan dolaşıp fitne ve nifak saçması, görevini ihmale ederek, şehrine ihanet ederek, ağır kusurlu siyasi faaliyetler içinde bulunması kesinlikle sakıncalıdır, sancılıdır, mahsurludur, ezcümle yanlış üstüne yanlıştır." dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

-Esnaf ziyareti bahanesiyle Erzurum'a gidip korsan miting düzenlemeye kalkan, sonra Erzurum'a taşıdığı bölücü provokatörlerin taşkınlıklarıyla istenmeyen görüntülere neden olan malum belediye başkanı Trabzon’un yüz karasıdır.

-Hiç kimse Erzurumlu kardeşlerimize ve şerefli Türk polislerine iftira atmasın. Hiç kimse vatansever ve milletsever yürekleri suçlamaya kalkışmasın. Erzurum'da çok tehlikeli bir provokasyon testi yapılmış ve nihayetinde ve doğal olarak aklıselim galip gelerek kaos provası ters tepmiştir. Erzurum'da kurulan dış bağlantılı tuzak Dadaşların sorumlu ve şuurlu tavırlarıyla bozulmuştur.

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Van'da terörist Demirtaş için adalet çağrısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu terörist Demirtaş'ı ve diğer teröristleri serbest bırakacağından ara ara bahsetmişti.

-İmralı canisinin ev hapsine alınması hususunda CHP-HDP ve İYİ Parti arasında uzlaşma vasatının olduğuna dair iddialar son günlerde hızla yaygınlaşmıştı. Bir terörist için adalet isteyenler, mesela şehidimiz, evladımız Eren Bülbül'ün dökülen kanlarının hesabını nasıl verecekler? 6-8 Ekim 2014 tarihli isyan girişiminde PKK'lılar tarafından şehit edilen 16 yaşındaki Yasin Börü'yle ilgili ve onun haklarını müdafaa edecek adalet çağrısını ne zaman dile getirecekler?

-Adaleti teröristler için talep eden ahlaksızlar, mesela 22 yaşında şehit edilen Aybüke öğretmenimizin, mesela 23 yaşında şehit edilen Necmettin öğretmenimizin, 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan'la birlikte şehit edilen 25 yaşındaki asker eşi Nurcan kardeşimizin sorulacak hesaplarını söyleyiniz bana, hangi hal ve durumda savunacaklar?

Konuşmasında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

-Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu mertse, adamsa, yüreği yetiyorsa, kendine güveniyorsa şehitlerimizin hakkını, gazilerimizin hukukunu, milletimizin ve devletimizin bekasını savunsun da görelim. Yapamaz, yaptırmazlar, çünkü Kılıçdaroğlu bölücü terör örgütünün ve zalimlerin ortak Cumhurbaşkanı adayıdır.