Koronavirüs vakaları yükselme seyrini tam düşürdü derken delta varyantı enideşi Avrupa'yı teyakkuza geçirdi. 

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan yeni tür, henüz Avrupa’daki toplam corona virüsü vakalarının yalnızca bir kısmını oluşturuyor olsa da, Financial Times’ın virüs izleme veritabanına göre yeni varyantın hızla yayıldığı ortaya çıktı. Verilere göre Delta varyantı; Portekiz’de COVID-19 enfeksiyonlarının yüzde 96’sını, İtalya’da yüzde 20’den fazlasını ve Belçika’da yaklaşık yüzde 16’sını oluşturuyor.

Delta varyantı kaynaklı corona virüsü vakalarının artması, AB’nin son iki ayda yeni vaka sayılarını ve ölümleri düşük seviyelerde tutarak kaydettiği ilerlemeyi durdurabileceğine dair endişeleri de artırdı.

FRANSA’DA HENÜZ YAYGIN DEĞİL

Fransa sağlık bakanı Olivier Véran gazetecilere verdiği demeçte, “Virüs ve pandemiyi bastırma sürecindeyiz ve hiçbir şekilde Delta varyantının üstünlük sağlamasına izin vermemeliyiz” dedi.

Véran, Fransa’da analiz edilen virüs örneklerinin yüzde 2 ila 4’ünün Delta varyantı olarak gösterildiğini söyledi: “Bunun hâlâ düşük olduğunu söyleyebilirsiniz, ancak birkaç hafta önce İngiltere’deki duruma benziyor.”

Fransız yetkililer şu anda, 125 Delta varyantı vakasının olduğu ve bölgedeki son enfeksiyonların yaklaşık yüzde 30’unu temsil eden 130 başka vakanın şüphelenildiği İspanya sınırına yakın Landes bölgesinde salgını kontrol altına almaya çalışıyor. Delta varyantı, son haftalarda Paris’in güney banliyölerinde ve Strasbourg’da bir sanat okulunda da tespit edildi.

Koronavirüs delta varyantı nedir? İlk kez Hindistan'da görülen ve İngiltere'de yayılan Delta varyantı belirtileri nedir? Delta varyantının diğer varyantlara göre bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı. İşte koronavirüs delta varyantı ile ilgili merak edilenler...

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdüyor. Mutasyona uğrayan ve farklı belirtiler ortaya çıkaran koronavirüste son olarak Hindistan'da görülen ve ardından İngiltere'de de yayılan Delta varyantı merak ediliyor. İşte delta varyantı ile ilgili ayrıntılar...

BERN dünya devlerine rakip oldu BERN dünya devlerine rakip oldu


Aşıların varyant karşısındaki etkinliği soru işaretleri yaratırken Delta varyantının belirtilerinin de orijinal Kovid-19'dan farklı olduğu açıklandı.

Türkiye'nin tercih ettiği Çin aşısı Sinovac ve Alman aşısı Biontech varyantalara karşı etkili mi? Şimdi herkes bu sorunun cevabını arıyor. 

pandemi

Hindistan'da ortaya çıkıp İngiltere'de görüldükten sonra hızla yayılan delta varyantı, corona virüsün diğer varyantlarına göre farklılık gösteriyor.

Koronavirüs mutasyonları son dönemde insanları tedirgin ederken Covid-19 aşısının delta varyantı ve diğer mutasyonlara karşı koruma oranı merak ediliyor.

Delta varyantı kendini baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile gösteriyor. Gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkan delta varyantı, bu nedenle görülen kişiler tarafından yanlış değerlendirilebiliyor. Delta varyantına yakalananlar kendilerini grip olmuş gibi düşünerek test yaptırmıyor ya da kendini izole etmiyor. Bu da koronavirüs delta varyantının hızla yayılmasına neden oluyor.

Delta varyantı nedir? Belirtileri nelerdir? 

DELTA VARYANTININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Baş ağrısı
  • Boğaz ağrısı
  • Ateş, titreme
  • Kas ağrıları
  • Karın ağrısı ve burun akıntısı
  • Genç yaştaki hastaların "ağır bir soğuk algınlığı geçiriyormuş gibi" hissetme
  • Genç yaştakiler de özellikle soğuk algınlığı ile beraber halsizlik, yorgunluk şikayetleri varsa evde kalmaları ve bir an önce PCR testi yatırmaları öneriliyor.