Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Arif Kızılyalın, İdari-Mali İşler Müdürü Osman Selçuk Özer ve Reklam Müdürü Esra Bozok hakkında, bir e-ticaret firmasından Ocak 2023’te yürürlüğe giren e-ticaret yasası aleyhine manipülatif haber yapma karşılığında ‘kayıt dışı para aldıkları’  iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunu gazetenin sahibi konumundaki vakfın yönetim kurulu üyesi ve hukuk işlerinden sorumlu vakıf yöneticisi Avukat Turan Karakaş yaptı. Karakaş, verdiği şikayet dilekçesinde Arif Kızılyalın, Osman Selçuk Özer ve Esra Bozok ‘manipülatif haber yapma’ karşılığında iki adet çikolata kutusu içerisinde kayıt dışı para aldığını yazdı. Dilekçede bu paradan Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un da haberinin olduğu ve üstünü kapatmaya çalıştığı belirtildi.

Cumhuriyet'in genel yönetmeni ve yayın kurulu üyesi Mustafa Büyüksipahi istifa etti!

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Para karşılığı haber yapma ve Cumhuriyet arşivinin satılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken istifa haberleri de art arda geldi. Önce gazetenin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, görevden alındı, daha sonra da Barış Doster’in yazısı da yayımlanmadı. 

Bugün ise Cumhuriyet.com.tr'nin genel yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi, gazetenin yayın yönetmenliğinden ve yayın kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Cumhuriyet'in genel yönetmeni ve yayın kurulu üyesi Mustafa Büyüksipahi istifa etti!

Sipahi, "17 Temmuz 2019 tarihinden bu yana büyük bir özveri, bağlılık, aidiyet hissiyle çalıştığım, ekibimle birlikte sağladığımız her başarıda mutluluk duyduğum cumhuriyet.com.tr genel yayın yönetmenliği görevimden ve Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. İstifamın başlıca sebebi gazetemizde yaşanan etik dışı olay ve sonrasında yaşanan gelişmelerdir. Son günlerde kamuoyunun yakından takip ettiği ve Cumhuriyet'e büyük zarar veren olayla Cumhuriyet gazetesi yazı işleri emekçilerinin ilgisi yoktur. Bilgileri dışında gerçekleşmiştir. Yani Cumhuriyet'in emekçileri gazetecilik ilkelerine, kendilerine ve okura asla ihanet etmemiştir. Dolayısıyla Cumhuriyet gibi eşsiz bir gazetecilik okulunun emektarları asla lekelenmemelidir.'' şeklinde yaptığı açıklamada istifa gerekçesi olarak da "İstifamın başlıca sebebi gazetemizde yaşanan etik dışı olay ve sonrasında yaşanan gelişmelerdir" dedi.