Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Kurulunda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 
"Sizlerle birlikte tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü tebrik ediyorum. Tel Abyad'da şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmetler diliyorum.
Genel Kurulda bayrağı devredecek kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Mehmet Akif İnan'ı rahmetle yad ediyorum. Memur-Sen gibi önemli bir müessese bıraktı. 
Deprem zamanımızda sizler yardım etmek için canla başla çalışırken bazıları sadece şov yaptı. Devletin kurumlarını kötüledi, enkazların önünde fotoğraflar çekilip oraları terketti.
Biz ise hala sahadayız. Orada yürütülen çalışmaları günden güne takip ediyoruz.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile afet konutlarımızın temelini attık Kahramanmaraş merkezli yıkımların ardından. Bu tek millet iki millet olmanın gerçeğidir. 

"MARMARA DEPREMİ ZAMANI BİR YÖNETİM YOKTU"

Marmara depremini hatırlayın CHP o zaman ne yaptı?  Marmara Depremi sonrasında yaşananları hatırlayın. Biz o zaman da deprem bölgesini gezdik dolaştık ama maalesef ortada yönetim diye bir şey yoktu. Ülkemiz sadece yıkıntılar arasında ezilmedi, ekonomik olarak da. O zaman gezdik oraları yönetim denen bir şey yoktu. Ekonomik olarak da dar boğaz yaşandı. Dışardan gelen paralarla emeklinin memurun maaşı ödendi.

"BİZ IMF'E BORCUMUZU BİTİRDİK İLİŞİĞİMİZİ KESTİK"

Bugün ülkeye 300 milyar dolar getireceğim yalanı atanlar 1999 depreminden sonra IMF komiserlerinin çantacılığı yapıyordu. Biz IMF'e olan borcumuzu bitirdik ve IMF ile ilişiğimiz kestik. 
O zaman dedim ki "Türkiye'den alacağınızı alıyor musunuz?" "Evet "dediler.
"Ama başbakan benim burayı siz yönetemezsiniz ben yönetirim." dedim. 
Bir otel odasında IMF temsilcileriyle görüşmeler yaptılar. Her halde esrar eroin kaçakçılarının Londra'ya götürdüğü paralar. Bunlarda yalan bol. Yalan sanatını öğrenmek isteyenler varsa bay bay Kemal'e müraacat etsinler. Bu millet doğruluk üzerine ayakta durmuştur, yalan üzerine değil.
Türkiye 6 Şubat'ta çok daha yıkıcı bir deprem yaşadı. Bugün çok daha farklı bir tabloyla karşı karşıyayız. Şimdi duamız şudur. Rahmet. "

EMEKLİLERE MÜJDE 

"Emeklilikte yaşa takılanların taleplerini karşıladık. Emekli ikramiyelerini gereken miktara çıkardık. 7 bin 500 lira üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek güzel haberi inşallah paylaşacağız. Sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçişini sağladık. Kamu çalışanları ve emeklilerinin beklediği ek göstergeleri hayata geçirdik. Refah payı vererek maaşlara yüzde 30 dolaylarında zam yaptık. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutacağız. "

"BİZ ASGARİ ÜCRETİ VERGİ DIŞI BIRAKALI 1,5 SENE OLDU"

Dün gece çıkmış asgari ücretten vergiyi kaldıracağını söylüyor. Yahu bu kadar mı çalışma hayatına yabancı olur bir insan. Hiç mi haberin yok? Biz asgari ücreti vergi dışı bıraklaı 1,5 yıl oldu Bay Bay Kemal. Hiç mi gündemi takip etmiyorsun? Hiç mi araştırmıyorsun? Seçimlerde kendisini siyasetten uzaklaştıracağız hem o hem biz kurtuluruz.

"FAHİŞ KİRA ARTIŞLARI"

Fahiş kira artışları için de gereken neyse yapıyoruz. Bu meseleyi de mutlaka çözüme kavuşturacağız. Biz siyaseti ikbal için değil hizmet için yapanlarız. Biz milletin yüküyle yükleen derdiyle dertlenen insanlarız. 

"ALEVİYSEN BİZE NE?"

Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki ben Aleviyim. Yahu bize ne? Biz seni eleştirmedik ki...Hayırlı olsun. Böyle bir zamanda bunu söylemesi manidar. Sen Alevi olmuşsun olmamışsın bzi ilgilendirmez. Bunu Allah soruşturur. Bize ne? Biz kimiz? "
Elma şekeri dağıtır gibi herkese yardımcılık verdi. Ne Kılıçdaroğlu ve ortakları gibi ülkemizi FETÖ'cülere teslim edeceğiz ne de siyasi görüşünden ötürü kimseyi dışlayacağız. 

kılıçdaroğlu

"CUMHUR İTTIFAKI LGBT'Cİ DEĞİLDİR"

Cumhur İttifakı LGBT'ci değildir. O ittifakta LGBT aleyhine tek laf duydunuz mu? Onlar bunu savunuyor çünkü. "
Kaynak: A.A.