Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleşen kabul, 14.20 sıralarında başladı. Kritik görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı.

Masada İsveç var

Stoltenberg, "İsveç'in üyeliği konusunda ilerleme kaydetmenin önemini her zaman vurguluyorum. İsveç'in NATO üyeliğini mümkün olan en hızlı şekilde nasıl sağlayabileceğimizi görüşmek için yakın zamanda Ankara'ya da gideceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Toplantı sonrası açıklama geldi: İsveç'te NATO karşıtı eylemler görmek üzücü

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg konuşmasında şunları ifade etti:

"Kendisini yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ettim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ben NATO'nun önümüzdeki ay yapılacak zirvesinde gündeme alınacak konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.

İsveç'te NATO'ya karşı bazı eylemleri görmek de üzücü. Demokratik toplumlarda bazı hakların olduğunun, bunları korunması gerektiğinin altını çizmeliyiz. Bu eylemler gerçekleşirken İsveç'in NATO'ya girmesini, İsveç ile Türkiye'nin iş birliğini engellemeyi bırakması gerekiyor.


Bugün ben ve Sayın Erdoğan ortak mekanizmanın güçlü olarak çalışmasına devam etmesi konusunda uzlaşıya vardık, özellikle 20 Haziran'dan sonra. İsveç'in üyeliğinin en hızlı şekilde sağlanmasını arzu ediyoruz."