Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Kırklareli bizimle oldukça biz bu CHP'ye PKK'ya ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Bizi kimse bölemez, ayıramaz. Ülkemizi, vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Nice badirenin üstesinden biz böyle geldik. Nice saldırıyı nice ihaneti işte böyle savuşturduk. 14 Mayıs'ta da yine aynısını başaracağız. Birliğimize beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Bizi bölmeye çalışanlara ayrımcılık yapanlara fırsat veremeyeceğiz. Bizi Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Roman diye ayırmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırklareli'den seslendi: Kiraları da fiyatları da biz hal yoluna koyarız

SEÇİMİ ÖNCE MİLLETİMİZİN KALBİNDE KAZANACAĞIZ
Türkiye Yüzyılını omuz omuza inşa edeceğiz. Ne diyorlar Öcalan'ın cezaevi kapısını kıracaklarmış. Selo'yu cezaevinden çıkaracaklarmış. Bu Selo ne yaptı? Diyarbakır'da 51 tane vatandaşımızı öldürdü. Bunun için cezaevinde. Seçimi önce milletimizin zihninde, kalbinde, gözünde kazanacağız. Gerisi zaten gelecektir.
Okuduğumuz bir şiir yüzünden haksız şekilde cezalandırıldığımızda Kırklareli bize kucak açtı. Yüz binler bizi Pınarhisar Cezaevi'ne gönderirken bize nasıl sahip çıktığını unutmadık. Pınarhisar'da haksız şekilde tutulduğumuz o günleri istişare ile geçen bir okul olarak gördük. 

erdogan-1

SABOTAJ SİYASETİNE TESLİM OLMADIK
Milletimizin ayağına vurulan vesayet zincirlerini tek tek parçaladık. Türkiye her alanda başarıdan başarıya koştu. Biz bu takos siyasetine, sabotaj siyasetine teslim olmadık. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Aziz milletimize hizmetkar olmak için daha fazla ter dökeceğiz. Pazar gününe kadar kapı kapı dolaşıyor muyuz? 

BİZDE YALAN YOK, HER ŞEY DOĞRULUK ÜZERİNE
Çiftçiye ne dediler? Bedava traktör dediler. Çiftçi kardeşlerim size bedava traktör geldi mi? Bunlar ne suyu ucuz, ne otobüsleri bedava yaptı. Bay bay Kemal bu işin piridir. Yalanda üzerine yok. Seçim bittikten sonra vaat bohçasının ağzını bağlayıp sandığa atıyorlar. Bu eski Türkiye'nin siyaset tarzıdır. Biz 2002'de bu siyaset tarzına son verdik. Ne dediysek tek tek hayata geçirdik. Yerli otomobilimiz Togg'u yollara uğurladık. Bay bay Kemal'in ve ortaklarının böyle bir gaz yok dediği Karadeniz gazını getirdik. Bizde yalan yok, her şey doğruluk üzerine. Milletimizin kapısını tek tek çaldığımızda önce karnemizi göstedik. 

Öyle bay bay Kemal gibi Londra tefecilerinden para dilenmeyeceğiz. Bay bay Kemal gibi ekonomimizi IMF'ye teslim etmeyeceğiz. 2013'te IMF'ye borcumuzu bitirdik. 2013'ten sonra bir kuruş borç almadık. Otel lobilerinde IMF ile görüştüler. Bay bay Kemal sen Londra'daki tefecilere git, avucunu yalayacaksın avucunu ama zaten sen seçimi kazanamayacaksın ki. Sen zavallısın. Kimseye el açmadan toplumumuzun refahını artıracağız. Aşkı olmayandan, vizyonu olmayandan ne bu ülkeye ne bu millete hayır gelir. Kumar mı, noter mi olduğuna daha kendileri karar vermedikleri masadan sizlere hayır gelir mi? Hiçbir konuda anlaşamayan bir koalisyon gençlerimizin sorunlarını çözebilir mi?

Bay bay Kemal senin belediye başkanın acaba Kırklareli'ne yaptı. Gelirken yolları gördüm rezalet, İstanbul ortada rezalet, İzmir ortada rezalet, Ankara ortada rezalet. 
Bunlar sırtını PKK'ya YPG'ye dayıyor. PKK'ya kahrolsun demeyi sandıkta yapacağız. İşte Kırklarelili kardeşlerime layık gördükleri masa bu. İnşallah 14 Mayıs'ta Kırklareli bunları unutamayacakları bir ders verir. Kandil'dekiler bayraksız, kitapsız, ezansız.