Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlediği mitinge katıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde meydana gelen enkazların tamamının kaldırıldığını belirten Erdoğan, "837 bin çadırın yanı sıra 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. Ayrıca 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken 59 bininin temelini attık. Bizde laf yok, icraat var. Deprem bölgesinde 657 bin yeni konut yapacak, bunun 319 binini de 1 yıl içinde teslim edeceğiz. Adana, bu depremi nispeten az can kaybı ve hasarla atlatan bir şehrimiz. Ama biz Adana’da sadece depremin yol açtığı yıkımları telafi etmeyi değil, gelecekte yaşanacak afetleri de dikkate alarak daha kapsamlı bir kentsel dönüşüm planlıyoruz."

'DEPREM BÖLGESİNDEKİ LİSE ÖĞRENCİLERİMİZE BİR MÜJDE VERMEK İSTİYORUM'

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

"Bu vesileyle deprem bölgesindeki lise öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 dışında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Bu öğrencilerimiz, ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki puan önceliğine ve tercih sırasına göre ayrılan ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Ayrıca özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrencilerimiz için birer kişilik yer tahsis edilecek. Toplamda 21 bin 560 öğrencimizin yararlanacağı bu kararların 2023- 2024 eğitim- öğretim yılında üniversiteye yerleşecek. Gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum."