1 Haziran itibariyle plajların açılması ve havanın ısınmasıyla vatandaşlar yüzünü Mersin plajlarına döndü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kızkalesi, Susanoğu, Yapraklıkoy, Yemişkumu, Kocahasanlı, Kumkuyu, Tırtar, Töbank ve Sultankoy halk plajlarında dört dörtlük hazırlık yapan Büyükşehir ekipleri, misafirlerini ağırlamaya başladı.

Sosyal mesafeli adalar oluşturularak yerleştirilen şezlonglar, sayısı artırılan duş, tuvalet ve soyunma kabinleriyle vatandaşlara rahat bir ortam sunuluyor. Hijyen rutinleri sıklaştırılan sahiller de şezlonglar da düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

MERSİN SAHİL


Engelsiz bir Mersin’i oluşturma yolunda kente yakışır bir uygulama olan engelli rampası ile özel gereksinimli bireyler rahatlıkla denize girebiliyor.

Marmaris'te orman yangını! Marmaris'te orman yangını!

Kızkalesi, Susanoğlu ve Yemişkumu plajlarında yer alan engelli rampaları uygun bulunan diğer plajlara da yerleştirilecek.

MAVİ BAYRAKLAR DALGALANIYOR


Mersin sahilleri, yaz sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip Mersin’de Büyükşehirin sorumluluğunda bulunan halk plajları her yıl 'mavi bayrak' unvanıyla taçlanıyor.

Kızkalesi plajında 1, Susanoğlu plajında ise 2 mavi bayrak yer alıyor. Büyükşehir, diğer halk plajlarında da mavi bayrak dalgalandırmak için yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.