TELE 1 televizyonunun Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecriti eleştirerek, bunun hukuki bir dayanağı olmadığını belirtti.

Canlı yayında Öcalan'ın 'filozof' olduğunu söylemişti... Merdan Yanardağ gözaltına alındı!

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Yanardağ, canlı yayında yaptığı açıklamalarda Öcalan için af talebinde bulunarak, avukatlarıyla dahil kimseyle görüştürülmediğini ifade etti.

"Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur" diyen Yanardağ, Öcalan'ın hafife alınacak biri olmadığını ve cezaevinde kitap okumaktan "Fiilozof" olduğunu söyledi. Yanardağ, "Abdullah Öcalan hafife alınacak biri değil. Cezaevinde okumaktan filozof oldu. Son derece zeki biri" ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDI

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Yanardağ, “suçu ve suçluyu övme” ile “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla öğle saatlerinde gözaltına alındı.

Canlı yayında Öcalan'ın 'filozof' olduğunu söylemişti... Merdan Yanardağ gözaltına alındı!

Açıklamalarının olay olmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Merdan Yanardağ ise videonun montaj olduğunu belirterek, “İyi Parti Tele1’e saldırıyor.. Hem de montaj bir video üzerinden. Güya Öcalan’ı övmüşüm. Yalan! AKP’nin yeni bir çözüm süreci hazırlığını eleştirdim. 5’li Çete ile tezgah kurmalarını engelledik. Dertleri bu. Şimdi de iktidara yanaşıyorlar. Hesapları da bu. Yanıtını alırlar…” ifadelerini kullanmıştı.