CHP’li Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi vererek, “Laikliği ve medeni hukuku hedef alan Ali Edizer hakkında açılan soruşturma sonucunda nasıl bir karar verilmiştir? Paylaşımlarıyla şeriatı savunan Ali Edizer, Güdül Devlet Hastanesi'nde nasıl göreve başlamıştır” diye sordu.

Skandal sözlere soruşturma başlatıldıGündem

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce “medeni hukuk ve laikliği hedef alan açıklamalarıyla” tepki çeken Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (GATA) eski başhekim yardımcısı Ali Edizer’in, “30 ihtar puanıyla cezalandırıldığını” ve disiplin raporu kapsamında Ankara Güdül Devlet Hastanesi’ne atandığını açıkladı.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Bakan Koca'nın açıklamalarına yanıt veren CHP'li Emir, Edizer’e verilen cezayı yetersiz bulduğunu belirtti. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Siz, içeriğinden bağımsız olarak, mesleğiyle ilgili paylaşım yapan hekime, ‘Seni cezalandırırım, sözleşmeni yapmam’ diyorsunuz. Ama diğer tarafta hekimlik mesleğiyle bağdaşmayacak bir kişiyi adeta ödüllendiriyorsunuz” dedi.