Öğleden sonra ülke çapında bazı internet sitelerine yaşanan erişim sıkıntısı birçok kullanıcıyı mağdur etti. Yurt dışından ülkemize yönelik 100 GB büyüklüğünde olduğu tahmin edilen bir siber saldırı yapıldığı iddia edildi. Birçok internet sitesini etkileyen saldırı nedeniyle özellikle Garanti Bankası, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone zaman zaman altyapı problemi yaşadılar.

Siber saldırı devam ediyor

Resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmazken, konunun uzmanları saldırıların DDoS türünde olduğunu belirtiyor. Bir iddiaya göre bu saldırıların siyasi bir yönü de bulunuyor. Yurt dışından yapıldığı saptanan saldırıların Garanti Bankası üzerinden yapılıyormuş gibi gösterildiği anlar da oldu.

Netflix yeni güvenlik önlemini duyurdu:  Artık şifre paylaşmak için ek ücret ödenecek Netflix yeni güvenlik önlemini duyurdu: Artık şifre paylaşmak için ek ücret ödenecek

Siber saldırıların hedef aldığı merkezleri gösterdiği iddia edilen harita

Bankalar ve operatörler etkilendi

Shift Delete'te yer alan habere göre, GSM şirketleri ve bankalar haricinde diğer internet sitelerinde de kısmi erişim kaybı yaşatan bu durumun ne zaman giderileceği ise henüz bilinmezken, gün içerisinde başlayan siber saldırının devam ettiği birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından dile getirildi.

Saldırının arkasında kimler var?

Söz konusu saldırların nereden ve kimler tarafından yapıldığı bilinmezliğini korurken, özellikle sosyal medya üzerinden Turkcell'in Dijital Operatör ve Platinum uygulamalarının da zaman zaman açılmadığı veya yavaş açıldığı bilgisi de paylaşılıyor.