Netflix yeni güvenlik önlemini duyurdu:  Artık şifre paylaşmak için ek ücret ödenecek Netflix yeni güvenlik önlemini duyurdu: Artık şifre paylaşmak için ek ücret ödenecek

Online müzik platformu Spotify, aile paketi kullanan üyelerden, abonelik seçeneğinin kötüye kullanılmasını önlemek için aynı adreste yaşadıklarını kanıtlamalarını isteyecek. Bu değişiklik, platformun kullanım şartlarına da eklenmiş durumda.

Aile paketinde üye sayısı düşebilir

Bazı arkadaşların, aile planlarının daha ucuz maliyetlerinden yararlanmak için gruplar oluşturduğu bir sır değil. Spotify ise artık bu durumu sonlandırmak istiyor.

Şu anda Türkiye'de Spotify'ın aylık planı 20.99 TL'den ücretlendirilmekte ve 6 hesap bu paketten faydalanabiliyor. Yeni düzenleme ile birlikte aile paketi kullanım sayısının da düşmesi bekleniyor.

Üyelerden konum bilgisi isteyecek

Spotify geçtiğimiz dönemde bu paketi kullananların aynı evde yaşadıklarını tespit edebilmek için GPS koordinatlarıyla onaylama istiyordu.

Büyük bir gizlilikle başlatılan bu uygulama kısa bir süre sonra sonlandırılmıştı. Şirketin doğrulama için tekrar bu yönteme başvuracağı ve zaman zaman yeniden konum isteyeceği belirtiliyor. Ancak bu sistemin ne kadar sağlıklı çalışacağı ise muamma.