Birkaç yıldır SpaceX’in NASA için ürettiği araç üzerinde çalışan şirketin roketi ilk testi başarı ile geçmişti ancak, son testte patlayarak başarısız oldu. 

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) en önemli üreticilerinden olan 'Crew Dragon’ isimli aracı, motor testleri sırasında patladı ve paramparça oldu. NASA’nın 2.6 milyar dolar yatırım yaptığı 'Crew Dragon’ projesinin nihai amacı NASA astronotlarını uzaya taşımak. Crew Dragon birkaç ay önce başarılı bir şekilde Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaşmıştı. 

8 yıldır insansız uçuş yapılmıyor

NASA, kamu kaynaklarıyla yürütülen Discovery, Endeavour ve Atlantis uzay mekiği programlarını 2011'de art arda sona erdirmesinin ardından uzaya insanlı uçuş gerçekleştirmiyordu. NASA, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansının ortak projesi olan ISS'de, farklı ülkelerin astronotlarından oluşan 6 kişilik mürettebat dönüşümlü görev yapıyor. 

Milli gemisavar füzesi Atmaca ilk atışta hedefi yerle bir etti Milli gemisavar füzesi Atmaca ilk atışta hedefi yerle bir etti