Türkiye'nin ilk milli sismik araştırma gemisi olan MTA Oruç Reis, Doğu Akdeniz'e yapacağı yolculuğa başladı. TRT Haber'in haberine göre, Bölgedeki 4. araştırma gemimiz olarak faaliyet gösterecek olan Oruç Reis, Çanakkale Boğazı'na ulaştı. Gemiye TCG Yıldırım Fırkateyni eşlik etti.

AppleTürkiye'den yüzde 10 zam geldi! En düşük İphone... AppleTürkiye'den yüzde 10 zam geldi! En düşük İphone...

ORUÇ REİS DOĞU AKDENİZ'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

Oruç Reis gemisi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki 4. gemisi olarak faaliyete geçecek ve bölgede sismik araştırmalar yapacak. Gemi, Çanakkale Boğazı'nı geçip Ege Denizi üzerinden Mersin Taşucu Limanı'na ulaşacak. Bölgede Fatih ve Yavuz sondaj gemileri ile Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Arama gemisi faaliyetteydi. Oruç Reis ile al yıldız Doğu Akdeniz'de 4. kez dalgalanacak. 

GEMİ MODERN MANEVRA SİSTEMİNE SAHİP

55 mürettebatın görev yaptığı Oruç Reis adlı araştırma gemisinin genişliği 22, boyu ise 86 metre. Gemi, jeofizik araştırmalarla birlikte deniz tabanını detaylı olarak görüntüleyebiliyor. Uzaktan kumandalı sualtı aracının yanında deniz tabanından örnekleme yapmak üzere gereken ekipman da gemide var. Ayrıca, modern manevra sistemlerine sahip olan gemide 2 ve 3 boyutlu haritalama sistemi de mevcut.