Telefon piyasasının en güçlü akıllı telefon markası OPPO ve Google arasındaki iş birliği her geçen gün artarken, bir araya gelecekleri CameraX ürünü sonrası aralarındaki birlik, zirveye çıkacak. OPPO, yaptığı açıklamada, Google'ın, kamera uygulamalarını geliştirmek üzere yazılımcılara sunduğu Android Jetpack destek kütüphanesi CameraX'i destekleyen markalar arasında yer aldığını duyurdu.

"Google ile ortaklık kurmaktan mutluluk duyuyoruz"

“Google Developer Days China 2019”(GDD China 2019) etkinliği, 11 Eylül'de Şangay'da düzenlendi. Etkinlik kapsamında Reno 10x Zoom modeli baz alınarak OPPO'nun CameraX'i desteklediği özellikler gösterildi. Açıklamalara göre, yeni çözümler Reno 10x Zoom, Reno2 gibi birkaç OPPO telefon modeli tarafından desteklenecek.

Yazılımcıların daha az kod satırı yazarak kamera yazılımı elde etmelerine yardımcı olacak CameraX, OPPO'nun yaptığı entegrasyon sayesinde, şirketin güçlü örüntüleme teknolojilerinden faydalanabiliyor. Entegrasyon kapsamında, OPPO telefonlarının en gelişmiş özellikleri olan "HDR" veya "Güzelleştirme", karmaşık kod dizilimlerine gerek kalmadan sorunsuz bir şekilde geliştirilebiliyor.

Etkinlikte konuşma yapan OPPO Yazılım Mühendisliği Başkan Yardımcısı Andy Wu, "Google ile ortaklık kurmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

"Kullanıcılarımız için daha iyi bir yaşam yaratmayı hedefliyoruz"

Andy Wu, yaptığı açıklamada CameraX ürününe ortaklık etmekten memnun olduklarını söyleyerek yenilikçi ürünlerle daha iyi kullanıcı deneyimi yaşatmak istediklerini belirtti.

Wu, "Akıllı bağlantı çağında en yenilikçi uygulamaların geliştirilmesini ve dünyadaki kullanıcılarımız için daha iyi bir yaşam yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.

Etkinlikte Reno 10X Zoom akıllı telefonun yeni özelliklerinin tanıtımını yapıldı. Standda telefonu deneyimleme fırsatı bulan ziyaretçiler, CameraX özelliğini de dahil OPPO'nun  Beauty Mode ve HDR gibi gelişmiş kamera özelliklerini de deneyerek yüksek kaliteli fotoğraflar çekti.

AppleTürkiye'den yüzde 10 zam geldi! En düşük İphone... AppleTürkiye'den yüzde 10 zam geldi! En düşük İphone...

Gelecekte, yazılımcıların OPPO'nun kamera teknolojisi sayesinde daha profesyonel ve kullanışlı bir fotoğrafçılık deneyimi yaşatmalarının sağlanacağı bildiriliyor.