Online dizi-film pazarında son dönemde ciddi bir rekabet yaşanıyor. Netflix'in şu an için başı çektiği pazarda Apple ve Disney gibi yeni oyuncuların yanı sıra HBO gibi kanallar da oldukça dikkat çekiyor. Her ne kadar Netflix, global olarak ciddi bir kullanıcı sayısına sahip olsa da yayına alınan yeni platformlar dengeleri değiştirecek gibi duruyor.

Eğlence sektörünün en eskisi Disney

Geçtiğimiz aylarda Apple, kendi online dizi-film platformu Apple TV+'ı yayına almış ve bir anda gündem yaratmıştı. Şimdiyse Disney'in merakla beklenen platformu Disney+ (Plus) aktif olarak kullanılabiliyor. Walt Disney şirketi, neredeyse asırlık bir eğlence devini online yayın sektöründe bir lider haline getirme çabasıyla, salı sabahının erken saatlerinde Disney+ platformunu yayına aldı.

Twitter yeni özelliğini duyurdu! Artık atılan tweetler… Twitter yeni özelliğini duyurdu! Artık atılan tweetler…

Disney+'ın aylık fiyatı 7 dolar

Fan Club üyelerine indirim var

Webrazzi'de yer alan habere göre, 19 milyondan fazla Verizon müşterisi, Disney firmasıyla yaptığı anlaşma sayesinde hizmeti ilk yıl ücretsiz alabilecek. Bu arada, Disney Fan Club üyeleri, ayda 4 dolardan az bir ücretlendirmeyle üç yıllık bir abonelik için ön ödeme yaptılar.

En büyük kozu Marvel ve NatGeo

Disney, ürünü mümkün olduğu kadar çok insanın erişimine açmak istiyor. Müşteriler şifrelerini aile başına en fazla 10 cihazda saklayabilecek ve aynı anda dört film veya dizi izleyebilecek. Marvel ve yeni edinilen National Geographic kanalı da dahil olmak üzere şirketin ana markalarının adını taşıyan beş ana bölümden oluşuyor. 

Diziler tek seferde yayınlanmayacak

Disney+'ta diziler Netflix'teki gibi tek seferde değil, her hafta birer bölüm şeklinde yayınlanacak. Disney'in ürün içeriği ve pazarlaması başkanı Ricky Strauss'a göre, programlar Pasifik saat dilimine göre cuma günleri gece 00.00'de yayınlanacak. ABD'li aboneler, 12,99 dolar karşılığında Disney+, ESPN+ ve Hulu'nun reklam destekli sürümünü içeren bir paket satın alabilecekler. Bu üç hizmet, bireysel olarak satın alındığında ayda 18 dolara mal oluyor.

Türkçe içerik yok

Disney+'a Türkiye'den abone olmak mümkün olsa da platformda Türkçe içerik şimdilik bulunmuyor.