2019'un Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (corona virüs) salgını, binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Tedbir amacıyla evlerinden çıkmayan vatandaşlar, "corona virüs haritası canlı", "corona virüs live map", "koronavirüs dünya haritası", "koronavirüs haritası canlı" takibi yapmak için internette araştırma yapıyor. İşte detaylar...

CORONA VİRÜS HARİTASI SON DURUM

Güncel olarak Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz servislere yakından bakıyoruz... Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University (JHU) Map ilk dikkat çeken kaynaklardan biri...

Corona virüs salgınını takip etmek için en çok tercih edilen haritalardan biri olarak karşımıza çıkan Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan harita, neredeyse gerçek zamanlı olarak tüm dünyadaki resmi vakaları takip etmenize olanak sağlıyor.

CORONA VİRÜS 1. HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Söz konusu haritada toplam vaka sayısı, hangi ülkede kaç hasta olduğu, koronavirüsten ölenlerin sayısı ve virüsten tamamen kurtulanların sayısı gibi bilgiler de mevcut durumda. En çok kullanılan Johns Hopkins University Corona Virus Live Map'e buradan ulaşabilirsiniz.

CORONA VİRÜS DÜNYA HARİTASI MICROSOFT BING

Koronavirüs salgınını takip edebileceğiniz bir diğer servis ise Microsoft'un "COVID-19 İzleyici" haritası. Bing ekibi tarafından hazırlanan haritada yer alan bilgiler, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ve European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) gibi kaynaklardan elde ediliyor.

CORONA VİRÜS 2. HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Johns Hopkins Üniversitesi'nin haritasına oranla daha hızlı çalışan, mobil cihazlar için daha iyi bir deneyim sunan ve tamamen Türkçe olan COVID-19 İzleyici haritasına dilerseniz buradan ulaşabilirsiniz. 

CORONA VIRUS LIVE MAP REAL TIME COUNTER

Listedeki diğer servislerden oldukça farklı olan "Coronavirus Pandemic: Real Time Counter, World Map, News" temelde Youtube üzerinden paylaşılan bir canlı yayın.

CORONA VİRÜS 3. HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Bir harita sistemine sahip olmasa da hangi ülkede kaç vaka olduğunu detaylı bir şekilde paylaşan canlı yayın, Corona virüsünden ölenlerin ve kurtulanların sayısını da paylaşıyor. Buraya tıklayarak Youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

CORONA VIRUS TRACKER MAP

Hem grafikler hem de gerçek zamanlı bir harita sunan "CoronaTracker" servisi, listemizin en başarılı alternatiflerinden biri.

CORONA VİRÜS 4. HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Temiz bir arayüze sahip olan CoronaTracker, oldukça kolay bir şekilde koronavirüs salgınını takip etmenize olanak sağlıyor. Dilerseniz CoronaTracker servisine buradan ulaşabilirsiniz.

WORLDOMETERS COVID-19

Grafikler ve detaylı listeler sunan "Worldometers COVID-19" servisi, temiz ve detaylı bir arayüze sahip.

CORONA VİRÜS 5. HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Toplam vaka sayısı, günlük yeni vaka sayısı, toplam ölüm, günlük ölüm, toplam iyileşme, aktif vaka sayısı ve ölüm riski olan vaka sayısı gibi detaylar paylaşan Worldometers COVID-19 servisine buradan ulaşabilirsiniz.

HEALTHLYNKED COVID-19 TRACKER

Listemizdeki diğer servislerin aksine bir mobil uygulama olan "HEALTHLYNKED COVID-19 Tracker", hem Android hem de iOS platformunda ücretsiz olarak mevcut durumda. Fakat uygulamanın Android sürümü henüz ülkemiz için aktif olarak kullanılamıyor.

CORONA VİRÜS 6. HARİTA İÇİN TIKLAYIN (SADECE iOS CİHAZLARDAN GÖRÜNTÜLENEBİLİR)

Corona virüs salgınını akıllı telefonundan takip etmek isteyenler için en iyi alternatif konumunda olan HEALTHLYNKED COVID-19 Tracker uygulamasına iOS için buradan ulaşabilirsiniz.

CORONA VİRÜS KONTROLÜNÜ ONLINE YAPIN

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

Twitter yeni özelliğini duyurdu! Artık atılan tweetler… Twitter yeni özelliğini duyurdu! Artık atılan tweetler…