ABD'li teknoloji devi Apple, geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı iPhone 11 serisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max adında üç farklı model tanıtan şirket, bazı modellerde beklediği satış rakamına ulaşamadı.

Hedefler tutmadı

Apple, en büyük satış başarısını iPhone 11 modelinde elde ederken; iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max modelleri hedeflenen rakamın altında kaldı.

AppleTürkiye'den bir zam daha geldi! En pahalı iPhone fiyatı görenleri şoke etti! AppleTürkiye'den bir zam daha geldi! En pahalı iPhone fiyatı görenleri şoke etti!

En başarılısı iPhone 11 oldu

Rosenblatt Securities analisti Jun Zhang'in yayınladığı rapora göre iPhone 11, ilk çıktığından bu yana 12 milyon adet satmayı başararak, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone XR modeline göre yüzde 15 daha fazla başarı elde etti. Ayrıca şirket, iPhone 11 modeline olan talebi karşılayabilmek için üretimi 1.6 milyon adet artırdı.

11 Pro ve 11 Pro Max bekleneni veremedi

iPhone 11 modeline göre hem daha fazla özellik barındıran hem de daha pahalı satışa çıkan iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max modelleri, geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone XS ve XS Max modellerine göre yüzde 15 daha az başarı elde etti. Rapora göre Apple, düşük satış rakamları nedeniyle iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max modellerinin üretimini, 2 milyon adet azaltacak.