Akıllı telefonlarda geçirilen zaman, haddinden çok fazla olmasıyla birlikte insan vücudunu büyük ölçüde yoruyor. İnsanların çoğunlukla, dinlendikleri halde yorgun olduklarını söylemesinin ardında yorgun düşmüş beyin ve gözler yatıyor.

Yaygın olarak kullanılan sosyal medya uygulamalarındaki renk ve efektlerin de göz yorgunluğunda etkisi büyük.

Karanlık tema, gözü daha az yoruyor

Pek çok akıllı telefonda mevcut olan “Mavi Işık Filtresi” özelliği sayesinde, özellikle gece yatmadan telefonunu kullanan bireylerin gözleri, ekranı sepya tonuna getiren yumuşak filtre sayesinde daha az yoruluyor.

Karanlık ortamda parlak renklere bakmak da gözleri yorduğundan, telefondaki uygulamaların da karanlık renkte olması büyük bir özellik olarak nitelendirilmektedir.

Twitter yeni özelliğini duyurdu! Artık atılan tweetler… Twitter yeni özelliğini duyurdu! Artık atılan tweetler…

Ayrıca karanlık tema, ekranın daha az enerji harcamasına sebep olacağından; telefonun daha uzun süre kullanılmasına olanak sağlamaktadır.

Whatsapp ve Instagram beta sürümlerinde karanlık tema test edildi

Uzun zamandır beklenen karanlık tema, nihayet Whatsapp için geliyor. Özellikle de Whatsapp kullanıcılar, yıllardır karanlık tema gelmemesinden şikayetçiydi. Instagram ise, karanlık modu IOS ve Android kullanıcılarına sundu.

Karanlık temalar, şu an beta sürümünde test ediliyor. Güncellemeden önce bu temayı deneyimlemek isteyen kullanıcılar, beta programına kayıt olarak sürümü test edebiliyor.

Karanlık temaların sağladığı avantajlar nedeniyle kullanıcılar, neredeyse tüm uygulamalarını karanlık olarak kullanıyor.

Editör: Ecem Köksal