Instagram, Hikayeler'de yer alacak yeni video formatı Reels'i yayına almaya hazırlanıyor. Müzik içeren 15 saniyelik videolardan oluşan Reels, aslında TikTok'un video formatının bir kopyası olarak öne çıkıyor. 

15 saniyelik müzikli videolar hazırlanabilecek

Brezilya'da Reels'i test etmeye başlayan Instagram'ın bu yeni özelliği ilk olarak eylül ayında Jane Manchun Wong tarafından fark edilmişti. Reels formatında kullanıcılara 15 saniyelik bir video oluşturmaları için video düzenleme araçları ve geniş bir müzik kataloğu sunuluyor.

Instagram Reels tanıtım videosu

Zuckerberg TikTok'u eleştirmişti

Webrazzi'de yer alan habere göre, bu yeni özellikle birlikte Instagram'ın, Çin'de ve dünya çapında ciddi bir büyüme ve ivme yakalayan TikTok ile rekabete hazırlandığı görülüyor. Aynı şekilde Facebook CEO'su Mark Zuckerberg yakın zamanda ifade özgürlüğü kapsamında TikTok'u eleştirmişti. Üstelik TikTok'un platforma ABD'li yeni kullanıcılar eklemekte zorlandığı bu dönemde, Instagram, Çinli sosyal ağ devinden rol çalabilir. 

Daha önce de Snapchat'i kopyalamıştı

Instagram'ın TikTok'u kopyalaması gündeme otururken, şirketin direktörü Adam Mosseri, bu iddiaları reddetmedi. Hatırlandığı üzere geçtiğimiz yıllarda Snapchat'in başta Hikayeler formatı olmak üzere birçok özelliğini kopyalayan Instagram, formatı kopyaladığını hiçbir zaman reddetmemişti. Görünen o ki, Instagram yükselişini her zaman başka uygulamalara borçlu olacak.

RTÜK harekete geçti! 28 Mayıs akşamı yayın yapan 6 kanala inceleme RTÜK harekete geçti! 28 Mayıs akşamı yayın yapan 6 kanala inceleme

En çok izlenen TikTok videoları

En çok dinlenen TikTok müzikleri