TEKNOFEST'19 Atatürk Havalimanı'nda kapılarını açtı. Ocak 2017'den beri gerçekleştirilen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılımıyla saat 09.00'da başladı. Törende Türkiye'nin ilk uçan aracı olan Cezeri'nin tanıtımı gerçekleştirildi.

AppleTürkiye'den bir zam daha geldi! En pahalı iPhone fiyatı görenleri şoke etti! AppleTürkiye'den bir zam daha geldi! En pahalı iPhone fiyatı görenleri şoke etti!

İlk Türk uçan aracı Cezeri tanıtıldı

Türkiye'nin ilk uçan aracı Cezeri, Teknofest kapsamında tanıtıldı. Cezeri, askeri ve tıbbi alanlarda lojistik destek uygulamalarına farklı bir boyut kazandırmak ve ivedilik sağlamak üzere tasarlandı.

Cezeri'nin özellikleri

Saatte 100 kilometre hızla gidebilen Cezeri, 2 bin metre uçuş irtifasına sahip. Yaklaşık 1 saat havada kalabilen Cezeri bu süreçte 70-80 kilometre menzile erişebiliyor. 9 ayda hazırlanan Cezeri, şuan için tek kişi taşıma kapasitesine sahip. Ancak ilerleyen zaman içinde kapasitesinin arttırılacağı bildirildi. İleride şehir içi taşımacılıkta kullanılacak bir araç haline getirilmesi planlanıyor.

Solo Türk gösterisi TEKNOFEST'e damga vurdu

6 gün sürecek olan TEKNOFEST'19 kapsamında, en çok beğenilen etkinlik Solo Türk gösterisi oldu. Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Solo Türk, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST katılımcılarının nefesini kesti. F-16 pilotu, ahenkli uçuşunu izleyen binlerce vatandaşı alçak uçuşla selamladı.