Ulaşım anlayışını tümden değiştireceği ifade edilen Hyperloop teknolojisini geliştirmek amacıyla Elon Musk ve SpaceX öncülüğünde kurulan Hyperloop Teknoloji'nin CEO'su Dirk Ahlborn, Dijital Gelecek konusuyla gerçekleştirilecek Vizyoner'19 kapsamında İstanbul'a geliyor. Ahlborn, 27 Kasım 2019'da Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek zirvede ulaşım anlayışını tamamen değiştirecek ve ulaşım alanında harcanan zamanı en aza indirmeyi hedefleyen Hyperloop projesine dair gelişmeleri ve dijital dönüşüme ilişkin fikirlerini meraklılarıyla paylaşacak.

Hyperloop nedir? 

Hyperloop ya da Türkçe uyarlamasıyla "hız yuvarı" olarak anılan proje, Elon Musk tarafından tapray teknolojisi ile geliştirilmekte olan üst düzey bir hızlı ulaşım aracını tanımlamak için kullanılıyor. Üst düzey ray ötesi bir sistem olarak öne çıkan Hyperloop, "Havası alınmış bir tüpte özel olarak geliştirilmiş mıknatıslar sayesinde boşlukta hareket eden bir araç." olarak tanımlanıyor. Hyperloop'un hızı bu sayede saatte 1000 kilometrenin üzerine çıkabiliyor. Şu an SpaceX ve Hyperloop Teknoloji tarafından testleri devam eden proje tamamlandığında ulaşım anlayışının tamamen değişeceği belirtiliyor.

WhatsApp kullanıcılarına güzel haber geldi! Yeni özellik: Mesajlar kilitlenebilecek! WhatsApp kullanıcılarına güzel haber geldi! Yeni özellik: Mesajlar kilitlenebilecek!