Robotic yarışmasında oldukça mükemmel performans gösteren yarışmacılar finali Amerikada oynayacaklar. Robotik yarışmaları teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan bazen çizgi izleyen bazen birbirlerini ringin dışına çıkarmak isteyen bazende belirli görevleri yerine en iyi ve en hızlı getiren robotlar arasında yapılan tam otonom yada manuel kullanılabilir robotlarla yapılmaktadır.

Uzun yıllardır yapılan tüm robot yarışmalarında yüzlerce genç ödül alsa da yarışmalar günümüzde de kendini geliştirerek ve ödüllerini genişleterek büyümeye devam ediyor. Robot yarışmalarına olan ilginin artması sebebiyle ve katılımcıların adet sayılarının yükselmesiyle ödüllerde oluşan gelişme gençlerin Amerika’da yarışabilmesine olanak sağladı.

TEVİTÖL’ün Robotik Takımı

TEVİTÖL’ün Robotik Takımı, İnanç Mekatronik Kulübü Regional Robotik Yarışması adı verilen ve yarışmanın Chicago’da düzenlenmesi üzerine ismi verilmiş olan bu klub 5 ve 7 Mart tarihleri arasında FRC robotik takımı ile yapmış oldukları müsabakada galip gelerek Amerika’ya gitmeden önce kendileri için inanılmaz büyük olan bir ödülü yani “Chairmans Award” adında ki bir ödülü kazandılar.

Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü... Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü...

Takım Kaptanı Hasan Arda Sezer!

TEVİTÖL öğrencileri arasında bazı nedenleden dolayı kendisinin takım kaptanı olmasına neden olan Hasan Arda Sezer biraz önce bahsedilmiş olan ekibin takım kaptanlığını yapmakta. Kendisi başta olmak üzere ekibinin de kazandığı bu ödülle yerinde saymayı sürekli farklı turnuvalara katılacağı aynı zamanda birbirinden farklı şampiyonlarını görmek istedikleri ve oralardan da ülkemizi temsil ederek mutlu ayrılmak istediklerini belirtti. Ekip katılacağı ve Amerika’nın Houston kentinde yapılacak olan müsabakalarda 15-18 Nisan 2020 tarihleri arasında üstelik tam da dünya şampiyonasında güzel ülkemiz Türkiye’yi temsil edecek.

Bizler arkanızdayız çocuklar. Teknoloji ve bu yarışma hırsınız hiç eksilmesin. Kontrol altında tüm gelişmeleri takip edin ve yenilikler yapın. Gelişmeler ile ilgili tüm bilgileri tarafımızdan ilerleyen zamanlarda takip edebilirsiniz.