Sovyetler Birliği'ne bağlı Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin Pripyat (hâlen Ukrayna sınırları içinde bulunmaktadır), kenti yakınlarında bulunan Çernobil Nükleer Santrali'nin 4 numaralı rekatöründe 26 Nisan 1986'da meydana gelen kazanın belgesel olarak yayınlanmasının ardından yeniden gündem oldu.

AppleTürkiye'den yüzde 10 zam geldi! En düşük İphone... AppleTürkiye'den yüzde 10 zam geldi! En düşük İphone...

BU YIL SONUNDA PİYASADA

Gündem olmasıyla birlikte Pripyat'taki turizm hareketliliğinin yanı sıra Çernobil yeni bir ekonomi yarattı. İçerikler, tişörtler, muglar derken şimdi de Çernobil'in oyunu çıkıyor. Chernobylite adını taşıyacak olan oyun Çernobil patlamasının 30 yıl sonrasında geçecek. Chernobylite'nin bilgisayar versiyonun bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenirken tam sürüm için tarih 2020'yi gösteriyor. PS4 ve XBOX One için henüz bir tarih vermeyen The Farm 51 adlı oyun şirketi, Çernobil'i bilgisayar ve oyun konsollarında oynanabilir halde üreteceğini açıkladı.

ÇERNOBİL İLE YÜZLEŞME

Oyunun senaryosuna göre oyuncular, kazanın üzerinden 30 sene sonra korkularıyla yüzleşmeye ve sevdiklerini kurtarmaya çalışan bir fizikçiyi canlandıracak. Karakterle birlikte elektrik santraline girecek, olağan dışı ve aksiyon dolu olaylarla baş etmeye çalışarak, garip yaratıklarla mücadele edilecek. Karakteri yöneterek oyunu geçmeye çalışılacak.