Teknoloji devi Apple, 2019 etkinliğinde iPad 7'yi tanıttı. Bir önceki model ile benzer özellikler taşıyan iPad 7'nin en önemli özelliği, Apple Pencil desteği oldu.

Apple, önceki modelden daha büyük bir ekrana sahip ve yeniden tasarlanmış 7. nesil tablet modelini tanıttı. 10.2 inç ekrana sahip iPad 7, daha hızlı bir işlemciye sahip. Ekran boyunun değiştirilmesiyle birlikte dev şirket, 2010'da iPad'i piyasaya sürmesinden bu yana ilk kez, temel model olan 9.7 inçlik ekrandan 10.2 inçe bir yükseltme gerçekleştirdi.

iPad'e yeni işletim sistemi: iPadOS

10.2 inç retina bir ekranda 3,5 milyon pikselin yer aldığını belirten Apple, iPad 7'lerin iPadOS ile birlikte adeta bir bilgisayar deneyimi sunacağını iddia ediyor.

Ayrıca son model iPad 7'nin, klavye ve çevre birimlerine bağlamanızı sağlayan akıllı bir konektöre sahip olduğu da açıklandı.

AppleTürkiye'den yüzde 10 zam geldi! En düşük İphone... AppleTürkiye'den yüzde 10 zam geldi! En düşük İphone...

iPad 7 geri dönüşüm alüminyumdan imâl edildi

Etkinlik kapsamında Apple, ayrıca tasarım konusunda da bir noktaya özellikle dikkat çekti; ilk defa bu iPad'in muhafazasının yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapıldığı söyleniyor.

iPad 7 özellikleri neler?

Büyük ekran ve Apple Pencil desteğinin yanı sıra cihazın diğer özellikleri de oldukça dikkat çekiyor. Gücünü A10 Fusion işlemcisinden alan iPad 7, bu sayede de çoklu işlemlerde oldukça güçlü bir performansa sahip olacak.

Bu işlemci, ikinci nesil iPad Pro'da bulunan A10X Fusion çipten biraz daha az güçlü, ancak yine de giriş seviyesi bir tablet için oldukça güçlü sayılabilir.

iPad 7'nin diğer dikkat çeken özellikleri ise şöyle:

A10 Fusion işlemci
10,2 inç, 3,5 milyon piksele kadar çözünürlük
Apple Pencil desteği
Touch ID
Lightning girişi

iPad 7'nin Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Yeni iPad'in çıkış tarihi 30 Eylül olarak açıklayan Apple, duyuru etkinliğinin ardından Apple'ın web sitesindenden ön sipariş verilebileceğini açıkladı.

Yeni nesil iPad 7, 329 dolardan (yaklaşık 1.900 TL+ vergiler) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Belirtilen bu fiyata ülkemizdeki vergilerin dahil edilmediğini, bu fiyatların ABD için geçerli olduğunu ve Türkiye için fiyatlandırmaların daha sonra açıklanacağını hatırlatalım.