Apple, 2019'un en iyi uygulamalarını ve oyunlarını duyurmasının yanı sıra uygulama kültürüne yön veren en güçlü trendleri de açıkladı. Sadece en iyi oyun ve uygulamaları açıklamakla kalmayan Apple, en çok indirilen iPhone oyunları, en çok indirilen ücretli iPhone oyunları, en çok indirilen iPad oyunları ve en çok indirilen ücretli iPad oyunlarını da paylaştı.

Mario'nun araba yarışı çok sevildi

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre 2019 yılında en çok indirilen ücretsiz oyun efsaneleşen Mario karakterinin yarış oyunu olan Mario Kart Tour oldu. Geçtiğimiz eylül ayında iOS platformu için kullanıma sunulan Mario Kart Tour, kısa süre içinde büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Baba oyunları geride bıraktı

Webrazzi'den Arden Pabuççiyan'ın haberine göre, Mario Kart Tour oyunu, Fortnite ve Call of Duty: Mobile gibi oldukça önemli oyunları geride bırakmayı başardı. Yılın en çok indirilen ücretli oyunu ise oyun dünyasının en popüler oyunlarından biri olan Minecraft oldu. 2019 yılında en çok indirilen ücretsiz iPad oyunu ise Roblox oldu. 

iPad'de Minecraft ilk sırada

Yılın en çok indirilen ücretli iPad oyunu ise tıpkı iPhone'daki gibi Minecraft oldu. Apple tarafından paylaşılan listelerin tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Yılın en çok indirilen ücretsiz iPhone oyunları

-Mario Kart Tour
-Color Bump 3D
-aquapark.io
-Call of Duty: Mobile
-BitLife - Life Simulator
-Polysphere - art of puzzle
-Wordscapes
-Fortnite
-Roller Splat!
-AMAZE!!

Yılın en çok indirilen ücretli iPhone oyunları 

-Minecraft
-Heads Up!
-Plague Inc.
-Bloons TD 6
-Geometry Dash
-Rebel Inc.
-The Game of Life
-Stardew Valley
-Bloons TD 5
-Grand Theft Auto: San Andreas

Yılın en çok indirilen ücretsiz iPad oyunları

-Roblox
-aquapark.io
-Paper.io 2
-Color Bump 3D
-Magic Tiles 3: Piano Game
-Fortnite
-Polysphere - art of puzzle
-Wordscapes
-Tiles Hop - EDM Rush
-Helix Jump

Yılın en çok indirilen ücretli iPad oyunları

-Minecraft
-Geometry Dash
-Bloons TD 6
-Plague Inc.
-Amazing Frog?
-Stardew Valley
-The Game of Life
-Heads Up!
-Terraria
-Bendy and the Ink Machine

2019'un en iyi uygulamaları

Yılın iPhone Uygulaması Spectre Camera (Lux Optics): Gücünü artırılmış gerçeklikten alan bu uygulama, sahip olduğu büyüleyici teknolojik özelliklerden yararlanarak herkesin uzun pozlamayla göz alıcı fotoğraflar çekmesini sağlıyor.

Yılın iPad Uygulaması Flow by Moleskine (Moleskine): Grafit kalemler, kesik uçlu keçeli kalemler ve daha birçok seçenekle gerçeğe çok yakın bir çizim deneyimi yaşatmak için titizlikle tasarlanan bu zarif dijital defter uygulaması, çizimlerinize ve eskizlerinize hayat veriyor.

Yılın Mac Uygulaması Affinity Publisher (Serif Labs): Zarif kullanıcı deneyimi ve son derece uygun fiyatıyla Affinity Publisher, zengin fotoğraflarla bezeli bir kitaptan ikinci sınıftaki çocuğunuzun tiyatro oyununa yönelik bir broşüre kadar hazırlanan tüm materyaller için herkesin profesyonel düzeyde tasarım olanaklarına ulaşmasını sağlıyor.

Yılın Apple TV Uygulaması The Explorers (The Explorers Network): Bu çığır açan uygulama, aynı amaç uğrunda çalışan kaşifler, bilim insanları ve sanatçılardan oluşan topluluğa destek olmak için tasarlandı. Amaç, fotoğraf ve videolarla doğanın kapsamlı bir görsel envanterini oluşturmak.

2019'un uygulama trendi

Hikaye Anlatımını Kolaylaştırmak 2019'da her zamankinden daha güçlü ve daha kişilik sahibi özelliklere sahip çok sayıda uygulama, boş bir sayfayı hatıralarımız, hayallerimiz, resimlerimiz ve seslerimizle doldurmamıza yardımcı oldu. Anchor (Anchor FM), Unfold (Unfold Creative), Steller (Expedition Travel Advisor), Over (Over, Inc) ve Wattpad (Wattpad Corp) gibi uygulamalarla herkes duygulu podcast’ler, türünün tek örneği romanlar ve gerçeğe çok yakın fotoğraf kolajları yaratarak kendisini her zamankinden daha kolay ifade edebiliyor.

2019'un en iyi oyunları

Yılın iPhone Oyunu Sky: Children of the Light (thatgamecompany): Bu devrim yaratan sosyal macerada, engin semalarda süzülün ve gök cisimlerinin yollarını bularak tekrar gökyüzüne ulaşmalarına yardımcı olun.

Yılın iPad Oyunu Hyper Light Drifter (Abylight S.L.): Klasik 16 bit macera oyunlarına yeni bir yorum getiren göz kamaştırıcı, aksiyonla dolu Hyper Light Drifter, rüyaları andıran bir keşif yolculuğunu hayatta kalma mücadelesiyle bir araya getiriyor.

Yılın Mac Oyunu GRIS (Devolver / Nomada Studio): Heyecan verici bir dijital sanat çalışması olan bu muhteşem bulmaca/platform oyunu, trajik bir kaybın ardından umudu, matemi ve hayatın parçalarını tekrar bir araya getirmeyi keşfediyor.

RTÜK harekete geçti! 28 Mayıs akşamı yayın yapan 6 kanala inceleme RTÜK harekete geçti! 28 Mayıs akşamı yayın yapan 6 kanala inceleme

Yılın Apple TV Oyunu Wonder Boy: The Dragon Trap (DotEmu): Lizardcube ve dizinin yaratıcısı Ryuichi Nishizawa tarafından geliştirilen, yarı kertenkele olan yalnız bir kahramanın hayat boyu sürecek bir maceraya atıldığı 80’lerin sevilen oyunu Wonder Boy, el çizimi animasyonlar ve yeniden tasarlanan orijinal müziklerle yepyeni bir görünüm kazanıyor.

2019'un Oyun Trendi: En Popüler Oyunlara Yeni Bir Soluk Getirmek Bu yıl, tüm dünyadan geliştiriciler iOS’e dünya genelinde tanınmış markaları taşıyan bir oyun dalgası getirdi. Bu oyunların her biri gelişmiş teknolojilere, cesur bir tasarıma ve mobil aygıtlarda mümkün olabileceği tahmin bile edilmeyen bir derinlik ve kaliteye sahip inovatif özellikler sunuyor. Mario Kart Tour (Nintendo), Minecraft Earth (Mojang), Pokémon Masters (DeNA Co), Assassin’s Creed Rebellion (Ubisoft), Gears POP! (Microsoft Corporation), The Elder Scrolls: Blades (Bethesda) ve Call of Duty: Mobile (Activision Publishing) gibi popüler oyunlar, popüler oyunları temel alan yeni versiyonlar olmaktan çok, oyun tarihinin en sevilen oyunlarına yepyeni bir soluk getiren orijinal tasarımlar olma özelliğini taşıyor.

Yılın Apple arcade oyunu

Simogo'nun geliştirdiği, Annapurna Interactive tarafından yayınlanan Sayonara Wild Hearts, adrenalin ve heyecan seviyesini artıran umut dolu, muhteşem ve benzersiz bir oyun. Saatte 200 mil hızla ilerleyerek motosikletlerle yarışmaya, kılıcınızı konuşturmaya ve kalp kırmaya hazır olun.