GÜNDEM

Bakan Bolat'tan 'enflasyonla mücadele' vurgusu! "Fahiş fiyat artışlarını kaldırmaya odaklanacağız"

Mehmet Muş'tan görevi devralan alan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaptığı ilk açıklamada enflasyonla mücadele vurgusu yaparken, "Fahiş fiyat artışlarını kaldırmaya odaklanacağız" diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında devir teslim töreni neşeli anlarla başladı. Törene Mustafa Varank'ın esprisi damga vurdu. Bakan Kacır konuşma yaparken Varank'ın araya girerek yaptığı espri salondakileri güldürdü. Öte yandan Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da görevi devralırken verdiği mesajlar dikkat çekti.

Ticaret Bakanlığı'na atanan Ömer Bolat, devir teslim töreninde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"İhracatımızın 36 milyar dolardan 21 yılda 225 milyon dolara yükselmesinde yapılan çalışmaların çok önemli katkısı var. Artık seçim bitti şimdi kurumlarla birlikte inşallah birlikte çalışacağız.

41 yıllık iş hayatımda ekonominin çeşitli alanlarında çalışmalar yaptım. OSB hamdolsun tanıyorum, inşallah bu alanlarda başarı çalışmalara imza atacağız.

Türkiye yüzyılında güçlü bir Türkiye yolunda çok çalışacağız. Ticaret artarsa refah artar. Cari açığımızı iyileştirmez ve döviz rezervlerini artırmak istiyoruz. Hizmet ihracatımızın olduğu kadar mal ihracatımızın da çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Enflasyonu düşürmek için çalışmalarımız sürecek. Fiyat istikrarını sağlamak önceliğimizdir.

Yüce Allah bizlerin yar ve yardımcısı olsun. Besmele ile yola çıkıyoruz. Gayret bizden tevfik Allahtan..."