Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs seçimlerine az bir süre kalırken, siyaset gündemi de hareketliliğini koruyor.


AKP’ye yakınlığı ile bilinen Yeşildağ ailesinden Ali Yeşildağ, geçtiğimiz günlerde firari FETÖ’cü Cevheri Güven’in kanalında yolsuzluk iddialarında bulundu.
Yeşildağ’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya Havalimanı ihalesine yardım ettiği için 1 milyar dolar aldığı iddiasına önce İYİ Parti Lideri Meral Akşener daha sonra Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.


Akşener: Bize küfretmek yerine bu videoyu sorgula
Akşener, “Yeşildağ ailesinin bir ferdi kaset yayımladı. O kasette nasıl hırsızlık yapıldığını anlatıyor. Diyor ki Ali Yeşildağ, Antalya Havalimanı; yıl 2007’de işletmesi satışa çıkıyor. Bir firma 5 milyar avro veriyor. Buna karşılık o firmanın dosyasından evrak çalınıyor. Yakınlardan birine 3 milyar avroya ihale veriliyor. 1 milyar dolar cebellezi ediliyor. Bu iddia bizatihi Recep bey tarafından 1 milyar dolar alındığını söylüyor. Sen cumhurbaşkanısın. Bize küfür etmek yerine, sen bu videoyu sorgula. Bu 1 milyar dolar kimin cebine girmiş. Ali Yeşildağ iddiasına göre senin cebine girmiş” dedi.


Kılıçdaroğlu: Bu paranın tamamını millete vereceğim
Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddilarıyla ilgili, “Dün Ali Yeşildağ diye birisi, sosyal medyada, malum bunlar Saray’a çok yakın insanlar… 1 milyar dolar avro götürdüğünü söylüyor. Bunu yasaklıyorlar niye konuştun diye. Yapmaları gereken, bu adam yalan söylüyorsa hemen savcılığa bildireceksin doğrusu nedir araştıracaksın. Ama konuşmasın istiyorlar. Malı götürecekler. 418 milyar dolar götürdüler. Bu paranın tamamını getireceğim ve millete vereceğim” ifadelerini kullandı.