GÜNDEM

Ali Babacan “Bizim Kişilerle İşimiz Yok” Dedi!

Deva partisi ile gündeme gelen Ali babacan partisi için İsmail Küçükkaya ile yaptığı sohbette bizim kişilerle işimiz yok diyerek gereken yerlere net bir mesaj..

Ali Babacan partisi önümüzdeki çarşamba günü kurulacak olan yeni bir partidir. Bununla ilgili farklı yayın kuruluşlarında açıklamalarda bulunan Ali Babacan İsmail küçükkaya'nın “Erdoğan ile mücadele sürecinde başarılı olabilecek misiniz?” tarzında sormuş olduğu sorusuna “Bizim kişilerle işimiz yok” diyerek net bir açıklama yaptı. Yapmış olduğu açıklamalar da sadece Sayın Recep Tayyip Erdoğan değil, farklı parti liderleri ile yada parti yetkilileri ile işlerinin olmadığını amaçlarının ortak sorunları çözebilmek olduğunu ve gerekli olduğu takdirde farklı siyasi liderler ve partilerle anlaşmalar sağlayabileceklerinin izlenimlerini verdi. Ali Babacan “Kişilerle işimiz yok” diyerek herhangi bir yetkiye yada makama hakaret etmek yerine sadece kimseyle herhangi bir problemlerin olmadığının izlenimini tüm kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalarda vermiş oldu.

Açıklamalarına birkaç cümle daha ekleyen Ali Babacan kendileri ile uğraşanlara tabii ki altta kalmayıp hukuki yollarla uğraşacaklarını, fakat kişi olarak herhangi kimseyle problemleri olmadığını, amaçlarının sadece Türkiye ile ilgili olduğunun izlenimlerini programı izleyenlere hissettirdi.

Ali Babacan Partisi Ne Zaman Kuruluyor?

Eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan kısa bir süre önce ak parti'den istifa etmişti. Bir süredir yapmış oldukları çalışmalar niteliğiyle önümüzdeki çarşamba günü yani 11 Mart 2020 tarihinde 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün verdiği desteklerle beraber “Deva” adını verdikleri bir parti kuracaklarını geçtiğimiz günlerde basına açıklamıştı. Ali Babacan partisi ile ilgili logo, isim, diğer detaylar ve yetkililer gibi sorulara ilgili açıklamaları yine Ali Babacan tarafından kısa bir süre sonra yapılacağı bilgisi yetkili yayın kuruluşlarına bildirildi.

Kurulacak Partinin İsmi Nedir?

Parti ile ilgili henüz çok fazla detaylı bilgi bulunmamasına rağmen Ali Babacan partisi adı altında yapılan araştırmalarda partinin isminin Deva adını alacağı ve mottosunun bütün dertlere deva olmak için yola çıkılmış olduğunun izlenimini veren bir anlatımla oluşturulmuş olduğunu anlayabiliyoruz.

11. Cumhurbaşkanın Desteği Var!

Yine eski 11 cumhurbaşkanımız olan Abdullah Gül ve yine eski ak parti üyesi, görevlisi ve yetkilisi olan Ali Babacan partisi hakkında yapılan araştırmalar sonucunda kişisel olarak desteklediğinin haberini öğrenmiş olduk. Dileriz Abdullah Gül'ün de vermiş olduğu desteklerle güzel bir parti kurulur ve gerekli çalışmalar gerektiği şekilde yapılabilir.

Parti ile ilgili ve aynı zamanda Ali babacan'ın yapacak olduğu bütün açıklamaları kısa bir süre sonra yine neohaber ajansı olarak tarafımızca sizlere ulaştırılacaktır. Tüm detaylar ve yeni gelişmeler çok yakında burada.