İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde  düzenlenen grup toplantısında konuştu. Akşener'in gündeminde Erdoğan-Biden görüşmesinden, NATO Zirvesi'ne, erken seçim çağrısından koronavirüs ile mücadeleye kadar pek çok başlık vardı 

""ERDOĞAN'IN BİPOLAR DIŞ POLİTİKA ANLAYIŞI"

"Dünün 'Ey Biden'ı, bugünün 'Dostum Biden'ı oluverdi" diyen Akşener, "İşte size Sayın Erdoğan'ın bipolar dış politika anlayışının son örneği. İşte size kanka diplomasisinin Türkiye'yi getirdiği son nokta" ifadelerini kullandı. 

Akşener, “Kovid süreci iktidar tarafından maalesef yönetilemedi. Maddi manevi çok ağır bedeller ödedik. Aşı bu sürecin fiyaskosu oldu” dedi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in konuşmasından yansıyanlar şöyle: 

14 Haziran günü iktidarın besleme medyası bir başlık atmıştı. Buna göre Sayın Erdoğan "NATO zirvesinde 24 Nisan soykırım iddiasını da soracağım. Yani arkadaş oraya had bildirmeye gidiyordu. Sorabildi mi? Soramadı. Bir de 'Hamdolsun 24 Nisan konusu gündeme gelmedi' dedi. Kendisi gündeme getirmesi gerekirken getirmemiş, ama hamdolsun Biden da gündeme getirmemiş. Vay be, halimize bakar mısınız?

Küçük ortak siyasi kıvraklıkta Erdoğan'a uyum sağlamış görünüyor. Minik minik ortak, bu işlere ne diyecek? Merak ediyorum.

"DOYURMAYAN NAMERTTİR"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında kullandığı, "Millet açsa onları da siz doyuruverin” sözleri de siyasette yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Akşener zehir zemberek sözlerle Erdoğan'a yüklendi. "Olur in oradan doyurmayan namerttir. Sen bostan korkuluğu musun! Alıştılar ellerini yıkayıp gitmeye” dedi.

“AÇIZ… AÇIZ… AÇIZ…”

Akşener ayrıca, geçtiğimiz günlerde Karabük Safranbolu'da bir kıraathane esnafının açtığı, “Açız… Açız… Açız.. Lütfen bize sahip çıkın” yazılı pankartı da partisinin TBMM grup toplantısında tekrar açtı.

Meral Akşener'den esnafa destek

"ER MEYDANI BURADA"

Siyasetin tartışmalı başlıklarından biri de "Erken seçim olacak mı" sorusu...

Cumhur İttifakı erken seçime yanaşmasa da muhalefet ısrarcı. Grup konuşmasında erken seçim çarğrısını tekrarlayan Akşener, "Madem yönetmeyi beceremiyorsun, sen sandığı getireceksin, millet yetkiyi verecek, biz de gereğini yapacaksın.

Sen gölge etmeyeceksin, biz de memleketi düze çıkaracağız. Biz senin gibi beş maaşlı danışmanları değil, milletimizi düşünüyoruz. Beş müteahhiti değil, bu büyük milleti zengin etmek için çalışıyoruz.

Umutsuz bıraktığınız gençlerimiz en iyisini bilir. 3600 ek gösterge mağduru polisimiz, sağlık çalışanlarımız ve öğretmenlerimiz en iyisini bilir. Borç batağına sapladığın esnaf kardeşlerim en iyisini bilir.

Sen yeter ki sandığı getir. Er meydanı burada. Biz hazırız.

Sen de yüreğin yetiyorsa buyur er meydanına" ifadelerini kullandı. 

"DİŞ REFAHIN İŞARETİDİR"

20 Ocak 2020'den beri esnaf ziyaretleri yapan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sorunları da parti kürsüsüne taşıdı. Erdoğan'a başka bir çağrı da esnaf üzerinden yaptı: " Mevcut şartlarda devleti yönetenlerin yapması çok açık, yardımları da kısa çalışma ödeneğinin de süresini biraz uzat. Atacağınız adımları açıklamayı da son dakikaya bırakmayın.

Uzun zamandır, 20 Ocak 2020'den beri ilçe ilçe esnaf geziyorum biliyorsunuz. Türkiye'nin neredeyse yüzde 70'ine yakın çalışanı asgari ücretle çalışıyor.

Türkiye asgari ücret cenneti olmuş. Böyle bir şey yok. Adana'da telefon üzerinden iş yapan bir şirketin şubesine gittim. Tesadüfen o dükkana girdim.

Dört çalışanı vardı. Ben onları medya karşısında zor duruma düşürmemek için genelde kulaklarına soruyorum ama artık insanlar açık konuşuyor. 'Ben müdürüm' dedi bir tanesi. 'Oo müdürsen iyidir maaşın' dedim. '3500 lira' dedi.

Bugüne kadar gördüğüm bütün emeklilerin, rastladığım tüm emeklilerin dişlerine bakın, dişlerine. Çoğu çektirmiş, yeri boş.

Diş nedir biliyor musunuz? Diş refahın işaretidir. Bomboş.

Benimle gezenler bunu görüyor.  Ve böyle bir Türkiye ile karşı karşıyayız.

Döndürüp o insanlara hakaret ediliyor, 'Sen aç değilsin, sana aç diyenler doyuversin.' Böyle bir mantığı, böyle bir kalbi anlamam mümkün değil benim."

Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki iç karışıklık hakkında konuştu: Zayıflıkları ortada! Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki iç karışıklık hakkında konuştu: Zayıflıkları ortada!

Öte yandan Akşener, Koronavirüs’e karşı Biontech aşısını geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin Meclis olarak Nobel Ödülü’ne aday gösterilmesini talep edeceklerini söyledi.