Adana da iki farklı sulama kanalında bir 8 biri 17 yaşlarında iki erkek çocuğu hayatını kaybetti. 17 yaşındaki gencin intihar ettiği ortaya çıkarken, 8 yaşındaki çocuğun cansız bedenine dalgıç polisler ulaştı. 

İlk olay dün  Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre 8 yaşındaki Berat Coşan Göl ile arkadaşları mahalledeki sulama kanalına gitti.

Bu sırada Göl, serinlemek için kanala girdi. Ancak su akıntılı olduğu için Göl girer girmez boğulma tehlikesi geçirip kendisini kurtarmalar için yardım istedi. 

Arkadaşları da yüzme bilmediği için onu kurtaramazken Göl, bir anda suda kayboldu.

Arkadaşının polisleri aramasıyla olay yerine gelen dalgıç polisler  Polis kanalda bir süre arama yaptı ancak çocuğu bulamadı. Bunun üzerine savcılık kararıyla kanalın suyu kesildi.

Tekirdağ merkezli 5 ilde terör operasyonu: Teröristbaşı Duran Kalkan’ın yakın koruması da yakalandı Tekirdağ merkezli 5 ilde terör operasyonu: Teröristbaşı Duran Kalkan’ın yakın koruması da yakalandı

Dalgıç polisler kanalda su azaldıktan sonra yaptığı aramada gece saatlerinde çocuğun cesedine ancak ulaşabildi. 8 yaşındaki Berat Çoşan Göl'ün cansız bedeni kanala girdiği yerden yaklaşık 200 metre ileride buldu.

Dalgıç polisin çocuğu kucağına alarak kanaldan çıkarması yürekleri dağladı.

adana boğulma,

Çocuğun cesedi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

"EŞYALARIMI ALMAYIN, İNTİHAR ETTİM"

Benzer bir olay da yine Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana geldi. 


Edinilen bilgiye göre, yürüyüşe çıkan bir kişi sulama kanalında, bir gencin çırpındığını görünce polisi aradı.

Olay yerine gelen dalgıç polisler kanala girip genci çıkardı. Su Altı Grup Amirliği’nde görevli dalgıç polislerce sudan çıkartılan cesedin,  17 yaşındaki Ahmet B. Ş.’ye  ait olduğu belirlendi.


Ahmet B. Ş.'nin, bulunduğu yerden yaklaşık 300 metre geride köprü yanında kıyafetleri vardı.  Polis gençten geriye kalan terlik, cep telefonu ve parasını incelemeye aldı. Soruşturma kapsamında gencin cep telefonunu inceleyen polis, gencin, “Kıyafetlerimi, eşyalarımı, cep telefonumu almayın intihar ettim” notunu buldu. 

adana intihar


Ailesinin, bir süre önce Ahmet B. Ş. için kayıp başvurusunda bulunduğu da  öğrenildi. Polisin, olayla ilgili soruşturması sürüyor.

KAYNAK: İHA